marți, 21 august 2012

Optimizare SEO


Optimizare pentru motoarele de cautare
Un site este un instrument excelent de comunicare, este eficient, accesibil, popular si ieftin. Site-ul reprezinta sursa de informatie pentru potentialii clienti, este deschis in permanenta si este accesibil din intimitatea casei vizitatorului. Pentru asta, site-ul trebuie sa fie in permanenta actualizat, altfel, nu prezinta interes. Insa, un site, chiar si creat de la zero, fara optimizare SEO, este un site care nu isi va indeplini menirea, si anume aceea de a transforma prezenta pe Internet in bani, element deosebit de important pentru cresterea afacerii.

SEO inseamna Search Engine Optimization, adica optimizare pentru motoarele de cautare. Google este cel mai important motor de cautare, asa ca rezultate relevante vom putea observa la site-urile care sunt bine pozitionate in acest motor de cautare. Alte motoare de cautare sunt Yahoo! si ceva mai tanarul Bing.

Procesul de optimizare SEO incepe cu adaptarea site-ului la cerintele motorului de cautare. Iar asta implica tot ceea ce tine de site: continutul acestuia, denumirea fisierelor, titlurile paginilor din cadrul site-ului. Urmatorul pas este o campanie de construire de link-uri externe. Asta se traduce prin obtinerea de link-uri catre site-ul nostru, bazate pe anumite criterii. Acesta este un proces lent, de lunga durata. Rezultatele nu se obtin instant, deoarece atragerea link-urilor de calitate catre site-ul in discutie, dureaza.

Trebuie stabilit un numar de cuvinte cheie, dupa care sa fim gasiti in cautari. Trebuie sa fim atenti la alegerea acestor cuvinte cheie, sa nu alegem cuvinte care sa nu genereze cautari, pentru ca ar genera un proces ineficient. O alta situatie in acest sens, ar fi ca anumite cuvinte, desi aduc vizite, nu convertesc vizitatorii in clienti.

Pe post de concluzie, atragem atentia asupra faptului ca este bine sa aparem in rezultatele cautarilor pentru criterii mai putin cautate, dar importante si relevante pentru afacerea noastra, pentru rezultate mai bune in conversia vizitatorilor in clienti pentru afacerea noastra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu